Tesztelj a boltban!

Tesztelj a boltban!
2019-07-24 Almos
In Egyéb

Nézz körül Budapesten az Allee-ban lévő BestByte boltban és válogass a készletből! Nagy áruházunkban minden körülmény biztosított a kiszemelt termékek kipróbálására és kiválasztására. Kérd bátran eladóink segítségét!

Okostelefon, tablet

Mire lehet szükséged?

  • Saját netmegosztásra képes mobil
  • OTG pendrive tesztképekkel, videókkal
  • Minőségi fül-/fejhallgató

Kialakítás

Ha már a boltban vagy, mindenképpen használd ki, hogy online leírások böngészése helyett a saját kezedbe veheted a kiszemelt készüléket. Tapogasd meg, húzd végig az ujjadat az illesztéseken, kopogtasd meg a hátlapot, és próbálj meg egy kézzel gépelni a kijelzőn. Ha csúszik a hátlap, ha találsz egy kiálló élt, ha olcsó hatást kelt, jobb, ha más modellt keresel.

Kijelző

Változtasd meg a háttérszínt, vagy rajzoló applikációval készíts egy homogén, egyszínű képet. Ha ez nem megy, próbálj találni egy lehetőleg egyszínű háttérrel dolgozó appot. Ha ez megvan, teljes képernyőn kutathatod fel az esetleges rejtett pixelhibákat, amelyek a menüt lapozgatva fel sem tűnnének. Nézd meg oldalról is a kijelző képét legalább közepes fényerőn. Keresd a háttérvilágítás hibáit, ellenőrizd, hogy az érintőkijelző rendesen reagál-e. Készíts egy rivális mobillal is képet ugyanarról a témáról, majd tedd egymás mellé a két telefont.

Sebesség

A legtöbb áruházban kiállított készüléket tudatosan lebutítják, és direkt megnehezítik az azokon futtatott demómód megkerülését. Ha van rá lehetőséged, kapcsoltasd ki a funkciót a kereskedővel, és a saját telefonodon oszd meg a mobilelérésedet a kiszemelt modellel. Ha sikerrel jártál, immár böngészőből futtatható és letölthető benchmarkszolgáltatásokat is futtathatsz, és összevetheted a kapott értékeket meglévő készülékeddel, illetve más riválisokkal. Ha nem tudtál túllépni az áruházi módon, a rendszer reszponzivitását még mindig tesztelheted: húzd gyorsan oldalra az ujjadat, indíts el egy appot, és közben figyeld, hogy milyen gyorsan reagál a mobil a mozdulataidra.
Hangminőség

Érdemes saját fej- vagy fülhallgatóval érkezni a boltba. Tölts be valamilyen zenét akár megosztott nettel, legrosszabb esetben egy csengőhangot, majd figyeld annak részletességét. Ezt követően húzd ki a fülest, jöhet a beépített hangszórók tesztje.

Kamera

A legjobb képminőségben és képméretben készíts pár felvételt a boltban. Csinálj fotókat távolabbi és közelebbi tárgyakról is, lehetőleg manuális módban. Rögzíts videót a legnagyobb felbontásban, közben mozgasd a készüléket. Ellenőrizd az autofókusz pontosságát és gyorsaságát. Próbáld ki az extra funkciókat. Nézd vissza a képeket, nagyíts beléjük; ha van rá mód, egy OTG adathordozóval a saját készülékeden tekintsd meg őket, hogy legyen összehasonlítási alapod.
Forrás: pcworld.hu, 2019. július

Szólj hozzá elsőként!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*